Hoe kan data science bijdragen aan een betere interactie tussen individu en organisatie? Bijvoorbeeld door klantreizen te verrijken met over de beleving. Een customer story geeft inzicht in het verloop van de klantreis, maar ook in het wie, wat, waarom en wanneer.

The Data Tales doet interdisciplinair en praktijkgericht onderzoek naar de kansen en risico’s van gecombineerde data-analysetechnieken. In 2018 legden we de basis voor Customer Story Mining.

Eind november presenteerden we de voorlopige resultaten en het VERBIND-spel waarmee customer journey kan worden getransformeerd in een customer story. Hier vind u de presentaties van die bijeenkomst.

We hebben de basis voor story mining gelegd. 

Introductie en overzicht, Marlies van Steenbergen, lector Digital Smart Services, Hogeschool Utrecht

Customer story mining vraagt om integratie van data mining disciplines, een interdisciplinaire puzzel die we alleen kunnen oplossen als iedereen buiten het eigen vakgebied durft te treden. Omdat iedereen een klein stukje, maar niemand de hele puzzel heeft.

Download de presentatie

Virtueel lego, de bouwplaat, Willem Feijen, data scientist,  Sociale Verzekeringsbank                         

Om echte “Data Tales” te maken van Customer Journeys ontwikkelde het consortium een architectuur die Process Mining combineert met verschillende vormen van Text Mining.  Willem Feijen licht deze architectuur toe aan de hand van een use case.

Download de presentatie

 

 

Data Model, Antske Fokkens, onderzoeker Computational Linguistics, VU

Story Mining vraagt om integratie van Ethiek, Customer Journey, Text Mining en Process Mining. Antske Fokkens laat zien dat het mogelijk is om deze technieken en terminologie op elkaar af te stemmen.

Download presentatie

 

Tourpedia, Piek Vossen, hoogleraar computational lexicology, VU 

Tourpedia volgt social media posts over toeristische locaties, zoals hotels, restaurants en musea voor een aantal Europese steden. Met named-entity herkenning en sentiment analyse van die posts wordt een actuele kaart gegenereerd van het sentiment voor locaties binnen een stad. Deze applicatie werd ontwikkeld in het FP7 OpeNER project.

Download presentatie

Tales to data and data from tales, Tim Barenbrug, directeur, Totta

Hoe je van tales naar data kunt komen; hoe je van data tales kunt maken; hoe Artificial Intelligence hierbij kan helpen wat je morgen in gang kunt zetten.

Download presentatie

Tinder of Trouwen: emotie, motivatie in de customer story, Philippine Waisvisz, onderzoeker, Hogeschool Utrecht/O&I
Een customer story laat het ‘waarom’ zien door motivatie en emotie in communicatie bij touchpoints te analyseren. Het consortium werkt aan de data-technologie die daarvoor nodig is. Waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen emotie en motivatie? Met voorbeelden uit pilot studies bij DUO, Livechat Service en KPN.

Presentatie downloaden

 

Column Ethische Reflectie, Willeke van Slingerland, Lector Overheid, Markt & Samenleving, Hogeschool Saxion

Techiek ontwikkelt zich razendsnel, veel sneller dan wetgeving kan bijbenen. Daarom zoeken we in het consortium hoe we voorbij de wet kunnen kijken en ethische aspecten vanaf het begin in het onderzoek en de onderzoeksresultaten in kunnen bouwen: ethics by design.

Download presentatie

 

Story Mining Spel – Anja Bekkema, Marketeer

Voor een betekenisvolle Customer Story vul je de customer journey aan met inzichten over het “waarom” van de reis.  Neem een customer journey  map, stel per touchpoint vragen over  privacy/ethiek, over klant/actor, over het proces en over de emoties, motivaties en opinies. Zet de benodigde acties uit. Dit customer story spel geeft verdiepende inzichten waarop gestuurd kan worden.

Wilt u dit spel spelen met onze begeleiding?  Stuur ons dan berichtje via het formulier hieronder

 

Wat wilt u weten?

15 + 8 =